Liikuntaleikkikoulu

Turun Ringetessä toimii pienille, ensisijaisesti 4-6-vuotiaille suunnattu Liikuntaleikkikoulu, jossa harjoitellaan leikin varjolla motorisia perusliikuntataitoja, leikitään, pelataan ja liikutaan yhdessä. Liikuntaleikkikoulu antaa hyvän pohjan minkä tahansa liikuntaharrastuksen aloittamiselle ja tukee kokonaisvaltaisesti lapsen fyysistä ja psyykkistä kehitystä. Kaudella 2022-2023 jokaisella vuorolla on mahdollisuus kokeilla saliringetteä.

Kaudella 2022-2023 Liikkarin vastuuohjaajana toimii Terhi Pinomäki (toimisto@turunringette.fi). Vuoron ajankohta ja paikka päivitetään tänne myöhemmin.

Ohjatun toiminnan lisäksi vinkkejä koko perheen liikuntaan

Liikkarin hinta on 80 euroa koko kaudelta. Se sisältää ohjatun toiminnan lisäksi Liikuntaleikkikoulu-passin sekä vinkkivihon lasten liikkumiseen kotona. Ringettekoululaiset voivat osallistua Liikkariin 40 eurolla. Lapsella pitää olla toimintaan osallistuessaan voimassa oleva vakuutus. Mukaan tarvitaan liikuntavarustus ja vesipullo. 

Ryhmään mahtuu 12 lasta. Mukaan mahtuu vielä, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita, joten riittää, että saapuu ajoissa paikan päälle. 

Taustalla Olympiakomitean konsepti

Liikuntaleikkikoulun toiminta perustuu Olympiakomitean suunnittelemaan Liikuntaleikkikoulu-konseptiin ja se kehittää monipuolisesti lapsen motorisia perustaitoja. Ohjelmassa on mm. perusliikuntataitojen harjoittelua, temppuilua, palloilua ja tasapainoilua. Joka neljännelle kerralle aikuiset ovat tervetulleita mukaan liikkumaan lasten kanssa. Tarkemman ohjelman saa mukaan tulemalla mukaan toimintaan.