Ringeten juhlaa Kupittaalla

4/4/2019

Tammikuussa tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Juuso Wahlsten pudotti ensimmäiset renkaat turkulaistyttöjen pelattavaksi. Ringeten 40-vuotista taivalta Suomessa juhlistettiin Ringettekoulujen päätösturnauksen ja kakkukahvien merkeissä.

Päivä käynnistyi pienten tyttöjen turnauksella, johon osallistuivat emäntäjoukkueen lisäksi Rauman Lukko, Merikarvian Jääurheilijat ja VG-62 Naantalista. Pelaamisen riemu ja iloinen tunnelma välittyivät hienosti katsomoon saakka. Pelien ohessa jäällä saattoi seikkailla temppuradalla, jolla myös Turun Ringeten D-juniorit kävivät kiitettävästi esittelemässä taitojaan.

Jäällä nähtiin hienoja pelisuorituksia ja huimia oivalluksia, kun ensimmäistä turnaustaan pelanneet pikkupelurit pääsivät kokeilemaan taitojaan ensi kertaa ihan oikeassa pelissä, isolla areenalla.

Kiitosta ansioituneille

Ringettekoulu-turnauksen jälkeen vuorossa olivat kauden päättäjäiset, jotka järjestettiin nyt ensi kertaa Marli Areenalla. Seuran kiertopalkintojen ohella tapahtumassa muistettiin ringeten parissa vuosien varrella ansioituneita.

Omansa saivat muun muassa Turun Ringeten pitkäaikaiset valmentajat Heikki Ryömä, Kaj Roinila ja Pasi Kataja sekä ringettekoulua jo 15 vuotta vetänyt Janni Simola. Aktiivisista taustavaikuttajista kunniamerkin saivat ringetteäidit Mari Silvennoinen ja Peppi Heino sekä ringetteisät Juha Pavén, Jari Lepistö, Ismo Silvennoinen ja Jari Salmi.

”Ringette oli jotain, mihin te tytöt ihastuitte”

Juhlapuheen tilaisuudessa piti Suomen Ringetteliiton kunniapuheenjohtaja Antti Simola, joka toi paikan päälle kansallisen liiton terveiset yhdessä seurakehittäjä Merja Markkasen kanssa.

– Turulla on ollut ringetessä tärkeä asema. Täällä alettiin järjestää ensimmäistä turnausta, johon saivat osallistua kaikki halukkaat. Riitti, että oli muutama tyttö, jotka halusivat pelata yhdessä itse keksimällään joukkueella. Näin ringette levisi Suomeen jopa nopeammin kuin kukaan olisi uskonut. Te tytöt ihastuitte tähän lajiin. Se oli jotain, mitä te halusitte tehdä. Jotain, mitä tarjottiin tytöille uudella tavalla, muisteli Simola juhlapuheessaan.

Tavoitteena oli, että juhlaperinteiden sijaan mahdollisimman moni pääsisi jäälle nauttimaan kauden viimeisistä luisteluista. Päivä huipentuikin kaikille avoimeen jäädiscoon, jossa luistimilla nähtiin myös Suomen ensimmäisiä ringetenpelaajia, Turun Sinisiä, yhdessä nykyisten pelaajien ja valmentajien kanssa. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta ringettevuosikymmentä.